JVD door de ogen van: Mika Hendrix

Gepubliceerd op 24 juni 2021 om 16:06

In dit artikel vertelt Mika Hendrix over de Jeugdvoetbaldagen. Mika is 16 jaar oud en doet al vele jaren mee aan de Jeugdvoetbaldagen in Horst. Komend jaar doet hij voor het eerst mee als kaderlid! Wil jij weten waarom hij al zolang meedoet en hoe hij dit ervaart? Lees dan snel verder!

 

1. Hoeveel jaar heb je al meegedaan aan de voetbaldagen? En waarom heb je zoveel jaren meegedaan?

Ik heb 7 jaar meegedaan als speler en dit jaar doe ik voor het eerst mee als leider. Ik heb er altijd plezier in gehad, vooral in het voetballen en nieuwe mensen leren kennen uit de regio, Ik vond de eerste dag altijd enorm wennen, maar de dag daarna is gelijk iedereen je vriend. Dat is wel lachen!

 

2. Waar kijk je het meeste naar uit tijdens de Voetbaldagen?

Of mijn groep leuk is, maar ook wie er weer meedoen die het jaar ervoor ook mee hebben gedaan. Tijdens de week zelf vond ik Mini WK altijd leuk om te doen als ik praat over de spellen die we deden.

 

3. Hebben de Voetbaldagen volgens jou vooruitgang geboekt in de afgelopen jaren? Zo ja, waarin?

Ja, in de eerste paar jaren wel, totdat Venray kwam met Jeugdvoetbaldagen op hetzelfde moment en er dus minder kinderen waren. Dit vond ik wel jammer. Vorig jaar vond ik de Dorpencup, dat je met kinderen uit jouw dorp punten kon scoren, wel een leuke toevoeging.

 

4. Als jij iets mocht veranderen aan de voetbaldagen, wat zou dit dan zijn?

Minder fruit, hier wordt te veel mee gegooid in de pauzes.

 

5. Je doet dit jaar voor het eerst als leider mee, waarom heb je besloten om dit te gaan doen?

Voetballen is voor mij nu te gemakkelijk geworden omdat ik een van de oudste ben. Ook ben ik dit jaar ook begonnen als trainer bij een O9-team bij Wittenhorst. Daarom leek het mij veel leuker om leider te worden. Verder heb ik tegen mezelf gezegd altijd mee te doen met de Jeugdvoetbaldagen Horst totdat ik echt niet meer kan. En aan meedoen als voetballer komt een eind!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.