Meedoen als kaderlid: wat houdt dat in?

De Jeugdvoetbaldagen Horst is altijd op zoek naar enthousiaste kaderleden, zodat we zo veel mogelijk kinderen voetbalplezier kunnen bieden. Op deze pagina vind je meer informatie over wat het meedoen als kaderlid precies inhoudt.

Zowel op als naast het veld plezier in een hechte kadergroep

Als kaderlid begeleid je onze enthousiaste deelnemers vijf dagen lang tijdens de Jeugdvoetbaldagen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de kinderen die in jouw team zitten en zorgt ervoor dat de kinderen een plezierige week beleven. Onze (en jouw) week is geslaagd als de kinderen op vrijdagmiddag met een grote glimlach het sportpark aflopen.

Maar kaderlid zijn is natuurlijk veel meer. Ons kaderteam bestaat alleen maar uit vrijwilligers. En dat merk je. Iedereen komt voor zijn of haar plezier naar de Jeugdvoetbaldagen Horst en vindt het leuk om zich een week lang in te zetten voor onze kinderen. En dat belonen we maar al te graag!

Naast het feit dat je als kaderlid deel uitmaakt van een enthousiaste kadergroep, krijg je van ons een complete kledingset, die bestaat uit trainingskleding (shirt, broek, sokken), een trainingspak en zelfs een regenjas. Waar hard vrijwilligd wordt, moet ook hard genoten worden. Iedere dag krijg je van ons vier consumptiebonnen en tussen de middag staat er een heus driegangendiner voor je klaar. Thuis koken is tijdens de Jeugdvoetbaldagen dus niet nodig!

Dag- en weekprogramma

We starten de dag iedere dag om half 9 in onze 'residentie': de Trefhove. Dit is het clubgebouw van de scheidsrechtersvereniging Horst-Venray en ligt naast het scheidsrechtersveld op het sportpark van Wittenhorst. In de Trefhove nemen we de belangrijkste dingen van de dag door, waarna we rond 9.00 uur naar de velden gaan. Tussen 9.00 uur en 16.30 uur ben je met de jeugd bezig op het veld. Tussen de middag staat er voor alle kaderleden als gezegd een maaltijd klaar bij de Trefhove. Om half 5 is het dagprogramma afgelopen en praat iedereen onder het genot van een drankje nog altijd even na bij de Trefhove. Sommigen houden het daar overigens niet bij en zoeken elkaar tijdens de Jeugdvoetbaldagen in de avonduren ook nog op voor een spelletje 30 Seconds. Met wisselend succes op het spelbord overigens, maar wel tekenend voor de sfeer.

Daar houdt het niet op. Als de kinderen het sportpark op vrijdagmiddag (met die grote glimlach, dus) hebben verlaten, is voor ons de dag nog net niet halverwege. We vinden het namelijk belangrijk om de week op vrijdagavond af te sluiten met een heuse feestavond, inclusief voetvolleytoernooi, barbecue en een andere activiteit. We durven wel te zeggen dat de week daarmee altijd voor iedereen voldaan eindigt.

Ook waardering buiten de Jeugdvoetbaldagen

Omdat we niet genoeg kunnen benadrukken hoe erg we onze vrijwilligers waarderen, doen we méér. Zo zetten we ze in de kerstperiode altijd extra in het zonnetje met een attentie. In maart houden we vaak een teambuildingsavond, waarop we met elkaar proosten en een activiteit doen. We vinden het tenslotte belangrijk om elkaar niet alleen tijdens, maar ook buiten de Jeugdvoetbaldagen te treffen. Uiteraard is ook die avond, net zoals de feestavond op vrijdagavond aan het einde van de week, op onze kosten.

We bieden naar onze mening dus heel veel en verwachten relatief weinig: vijf dagen volle inzet voor onze deelnemers en vooral enthousiasme vanuit jouw kant. Enige affiniteit met voetbal is natuurlijk ook wel handig, maar zeker niet noodzakelijk, zo heeft het verleden al bewezen.

Heb je nog vragen? Laat dan gerust van je horen (via info@jeugdvoetbaldagen.nl). En wil je weten wie er momenteel allemaal kaderlid zijn bij de Jeugdvoetbaldagen? Bekijk dan deze pagina eens.

Inschrijven kan -vanaf 1 februari tot vlak voor de Voetbaldagen- natuurlijk altijd via deze site. Dat zien we het liefst!

 

Veelgestelde vragen

- Wat als ik wél wil helpen, maar geen vijf dagen kan?

Laten we vooropstellen dat we er in principe naar streven dat alle kaderleden vijf dagen meedoen. Voor onze deelnemers is één vast gezicht natuurlijk het fijnste. Als je één dag verhinderd bent, is dat geen probleem. Bij een beschikbaarheid van drie dagen, willen we wel graag meedenken om te kijken wat er mogelijk is. Als je 'maar' één of twee dagen kan, is het eigenlijk lastig. 

- Moet ik zelf gevoetbald hebben of momenteel voetballen om mee te doen als kaderlid?

Nee hoor. We hebben ook kaderleden die zelf niet voetballen, maar bijvoorbeeld wel trainen geven of vanwege een andere reden enthousiast zijn om te begeleiden. Dat is voor ons het belangrijkste!

- Ik heb gehoord dat deelnemers voorrang krijgen als je meedoet als kaderlid. Klopt dat?

Ja. Als een deelnemer een kaderlid aandraagt op het moment dat de inschrijving al vol is, mag deze deelnemer sowieso meedoen aan de Jeugdvoetbaldagen. Momenteel zitten onze voetbaldagen vol en geldt dat dus. Kortom: als een deelnemer die momenteel nog niet is ingeschreven een nieuw kaderlid aandraagt, mag die deelnemer sowieso meedoen.